Karaman İl Özel İdaresi ve Mevlana Kalkınma Ajansı ortaklığında hazırlanan “Karaman’da Umuda Smaç” projesi kapsamında güreş, tekvando, badminton, futbol, basketbol ve voleyboldan oluşan 7 farklı branşta malzemelerin dağıtıldığı program hakkında bilgiler veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Yener Terlemez açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Karaman İl Özel İdaresi tarafından hazırlanarak Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından kabul gören ‘Karaman’da Umuda Smaç’ Projemizin amacı; Karamanımızda ikamet eden ve dezavantajlı kesim olarak görülen gençlerin; ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılımının sağlanması, istihdam edilebilirliğinin artırılması için mesleki eğitim alması ve daha kaliteli spor yapabilmesine imkan tanınmasıdır. Projemizde 8-18 yaş arası 300 gence futbol, basketbol, voleybol, güreş, tekvando, badminton ve kaykay branşlarında yeteneğine göre spor eğitimi alması sağlanacaktır. Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Karaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Karaman Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ‘Karaman’da Umuda Smaç’ projemizin ortaklarıdır”

“Gençlerin İş Ortamına Hazırlanması da Bir Başka Proje Amacıdır”

Proje ile aynı zamanda gençlere bilimsel verileri analiz etme, modelleme yapma, kodlama ve robotik malzemeleri kullanımının öğretilmesi amaçlanmaktadır diyen Terlemez sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Gençlerimizin bilgi ve becerilerini artırmaya yönelik 21. Yüzyıl Teknoloji Sınıfı oluşturularak onların iş ortamına hazırlanması sağlanmıştır. Bu sosyalleşme sürecine bir katkı daha sağlaması adına İl Özel İdaresi tarafından kaykay pisti faaliyete geçirildi. Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu bahçesine yapılan bu kaykay pistinde gençler kaykay sporunu öğrenme ve uygun bir ortamda spor yapma imkanına sahip olmuş olacaklar”

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık ve beraberindeki heyet ilk olarak öğrenciler tarafından yapılan güreş ve tekwando gösterilerini izledi ve ardından Fen Lisesi binasındaki 21. 21. Yüzyıl Teknoloji Sınıfının açılışını gerçekleştirdi.Haber: Senem YAVUZASLAN