Karaman AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan geçtiğimiz günlerde kamuoyunda infial yaratan Bölükyazı TOKİ konutları ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada konunun takipçisi olacağını vurgulamıştı. Başkan Çağlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut ile görüşme yaptığını duyurarak yeni gelişmeleri kamuoyu ile paylaştı.

Başkan Çağlayan yaptığı yazılı açıklamasında sözlerinin arkasında olduğunu vurguladı. Çağlayan; “Bölükyazı Tarım Köy Projesi” olarak bilinen, TOKİ tarafından yapımı devam eden projenin halkımız tarafından gerçek hak sahiplerine verilmediği konusunda tarafımıza gelen şikayetler ve tepkiler üzerine konunun takipçisi olacağımızı Değerli Karamanlı hemşerilerimize söz vermiştik.

Bu bağlamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum ve TOKİ İdare Başkanımız Sayın Ömer Bulut ile de görüşmeler gerçekleştirdik. Sürecin bu kısmında vatandaşlarımıza kısa bir bilgilendirme yaparak konunun takipçisi olmaya devam edeceğimizi AK Parti İl Başkanlığı olarak açık yüreklilikle ifade etmek isteriz.

TOKİ projelerine başvuru şartları net bir şekilde açıklanmıştır, bellidir. www.toki.gov.tr Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı, özellikle sosyal konut üretimi için kurulmuş olan kamu kuruluşudur.

www.toki.gov.tr internet sitesinden bu şartlara kolayca ulaşılabilir. Söz konusu bu şartlar bölgelere, illere, ilçelere, köylere ya da muhtarlara göre değişiklik göstermez, gösteremez. Bölükyazı TOKİ konutları için de başvuru şartlarını taşımayan vatandaşlarımızın bu projeden ev sahibi olmaları imkansızdır. Bu şartlar hususunda yapılacak araştırmalar neticesinde mevcut liste yeniden değerlendirilecektir.

Sosyal medyada dillendirildiğinin aksine Bölükyazı TOKİ konutlarının “Halk Köyü” olması, bu konutlarda hak sahiplerinin oturmalarının sağlanması ve devletimizin zarara uğratılmaması için üzerimize düşeni yapmaya ve süreci siz değerli Karamanlı hemşerilerimizle paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.