Video konferans yöntemiyle gerçekleşen etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan'ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Kılınç, özel eğitim meslek okulu idareci, öğretmen, öğrenci ve velileri katıldı.

Bu keyifli etkinliğin açış konuşmasını, Karaman Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Adem Ayhan yaptı. Bayramların anlamının kavuşmak olduğunu söyleyen Adem Ayhan, en kısa sürede öğrencilerle okulda buluşmak istediklerini ifade etti.

Adem Ayhan'ın konuşmasının ardından söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, öğrenci ve velileriyle böyle bir etkinliğe katılmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti. Mehmet Çalışkan, "Hayat denilen kavram içerisinde insanoğlu sürekli bir mücadele halindedir. Bu mücadele içerisinde öğrencilerimizin, öğretmenleri ve velileriyle böyle etkinliklerde yer alması bizim için çok kıymetli. Valimiz Sayın Mehmet Alpaslan Işık'ın da sizlere selamı var. En kısa sürede sizlerle bir araya geleceğini ifade etti. Ben sözü daha fazla uzatmadan yapacağınız çöreği çok merak ediyor ve sahneyi sizlere bırakıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından bayram çöreğinin yapılışına geçildi. Yiyecek ve İçecek Bölümü Öğretmeni Hatice Bayat, özel öğrencilere ve velilerine bayram çöreğinin nasıl yapılacağına dair uygulamalı olarak tarifte bulundu. Öğrenciler öğretmenlerinin verdiği direktifler doğrultusunda çöreklerini yaparken veliler de bu eğlenceli etkinliğe katılarak çocuklarıyla keyifli anlar yaşadılar.

Etkinliğin son bölümünde öğrenciler mutfakta anne ve babalarıyla yaşadıkları bu keyifli dakikaları çektikleri video ve fotoğraflarla ölümsüzleştirmeyi de ihmal etmediler.