Karaman İli Arı Yetiştiricileri Birliğinin yapılacak olan seçimlerinde genç, dinamik ve işi bilen arkadaşlarla birlikte yol alacaklarını söyleyen Başpınar çıkış noktalarının değişim ve yenilik zamanının gelmiş ve geçiyor olması olduğunu söyledi. Hedeflerinin Karaman ilinde güçlü, yüzü gülen, peteklerinden ballar damlayan arıcı üyeler olduğunu söyleyen Başpınar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Çıktığımız yolda hedefe ulaşabilmek için; arıcılarımızın kaliteli bal alabilmesi için ana arı ırkı ıslah çalışmalarını yaparak, Orta Anadolu Ana Irkımızı tescil ettirerek ıslah programı dahilinde çalışmalar yapılacaktır.Üyelerimizin ihtiyacı olan fotokapan sorunu bizim yönetimimiz ile çözüm bulacaktır.Üyelerimizin kaliteli ana arı temin edebilmesi için ana arı üretimi yapan firmalarla sezon başında sözleşme yapılarak piyasa koşullarının altında bir fiyatla kaliteli ana arı alımı sağlanarak üyelerin almasına imkan sağlanacaktır. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü aracılığıyla ıslah çalışmalarını yürütmek üzere proje danışmanlarını istihdam ederek üyelerimizin hizmetine sunulacaktır. Üyelerimizin ballarını piyasa koşulları üzerinde alarak paketleme tesisi aracılığıyla pazarlamasını yapmak önceliklerimiz arasındadır. Paketleme tesisi sürekli aktif olarak çalışacaktır. Belirli bölgelerde arılarımızın çiçeklere daha kolay erişimini sağlayabilmesi ve güçlü duruma gelmesi için Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz aracılığıyla çiçeklerin olmadığı kuru dönemlerde arılarımızın konakladığı bölgelerde polen ve nektar kaynağı olan faselya (arı otu çiçeği) bitkisi ekimini yaygınlaştırmak önceliklerimiz arasındadır”

Üyelerimizin Ballarını Kalite Kontrolünü Yapmak Üzere Analiz Laboratuvarı Kurmak İçin Projeler Hazırlanacaktır

“İsteyen üyelerimizin balları birlik bünyesinde vitrinde sergilenebileceği yer hazırlanacaktır” diyen Başpınar “Birlik üyelerimizin ihtiyaç duyduğu her türlü alet ekipman, kovan, petek ve yedek parçalar birlik tarafından piyasa koşulları altında temin edilerek üyelerimizin almasına imkan sağlanacaktır. Birlik bünyesine alınacak nakliye aracılığıyla birlik üyelerimizin nakliye hizmeti karşılanacaktır. Birlik üyelerimizin ihtiyacı olan arı keki ve arı yemi modern makinelerle kısa sürede istediği kalitede olması için çalışmalar yapılacaktır. Ayçiçeği ekimi yapan firmalarla sezonda sözleşmeler yapılarak tüm üyelerimizin kovanlarını ayçiçeğinden faydalanması sağlanarak hem arılarımızın güçlenmesi sağlanacak hem de bal alma imkanı sağlanacaktır. Türkiye Arı Yetiştiriciler Birliğinin yönetiminde en az bir üst birlik delegemizin bizi temsil etmesi için her türlü çalışmalar yapılarak Karamanımızın tanıtımı Ankara’ da yapılacaktır.Karaman ilinde üretilen balın Türkiye’de bir numara olması ve her türlü modernizasyon için çalışmalar yapılarak üyelerimiz bilgilendirilecektir. Bu nedenle eğitim önceliğimiz olacaktır. Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörlüğüyle görüşülerek arıcılık meslek yüksek okulu açılımı için girişimlerde bulunulacaktır”

“Varış noktamızda; yüzü gülen, peteklerinden balları damlayan huzurlu bir Karaman İli Arı Yetiştiricileri Birliği oluşturmaktır” diyen Başpınar “Biz inandık. Sizlerin de desteklerinizle Karaman ilinde özlenen beklenen Arı Yetiştiricileri Birliği yönetimi oluşturabilmek için bütün üyelerimizin yapılacak olan genel kurulumuza gelerek tarafımızca belirlenen listelere oylarını kullanmalarını umut ederek hepinize saygılar sunarım” dedi. Haber: Senem Yavuzaslan