Karaman Kent Konseyi, 09 Ekim Cumartesi günü basın ile kahvaltı programında bir araya gelerek Karaman Kent Konseyi Meclisini ve hazırladıkları faaliyet raporlarını paylaştı. Düzenlenen programa Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Aslan, Spor Meclis Başkanı Mehmet Ali Demir, Eğitim ve Sosyal İşler Meclisi Yaşar Çalışkan, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Osman Ülkümen, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Demirkollu ve gazeteciler katıldı.

Programda Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Gerçek: “ Düzenlediğimiz bu kahvaltı programında şimdiye kadar yaptığımız ve yapacak olacağımız projelerden bahsetmek istiyorum ve bu süreçte ise siz değerli basının desteklerine ihtiyacımız var. Geçtiğimiz gün düzenlediğimiz olağan genel kurul toplantısı ile tekrar başkan seçildim. Karaman Kent Konseyi Yürütme Kurulu yönetimimiz belli oldu. Önceden yönetim kurulumumuz 73 kişiden oluşuyordu ve ufak bir önerge değişikliği ile kurulu azalttık en az 7 kişiden oluşur maddesi ile bizde 15 kişiyi yürütme kurulu yaptık ve çalışmayan ya da faaliyeti az olan meclisleri bir araya toplamış durumdayız. Şuana kadar devam eden 52 meclisimizi ise 19 meclise indirmiş durumdayız” ifadelerini kullandı.

Son olarak Başkan Hüseyin Gerçek, hazırladıkları faaliyet raporunu ve kent konseyi meclis listesini açıkladı. Haber: Sezer ARPINAR- Mustafa ÖZÜNAL

Hazırlanan Faaliyet Raporu;

1-) Spor Meclisi tarafından, Türkiye Masterlar-Veteranlar Milli takımı 14.02.2020- 16.02.2021 tarihine kadar ağırlandı. 15.02.2020 tarihinde Karaman Masterlar-Veteranlar takımıyla maç yaptılar. Maç Kon-TV tarafından çekildi. Bu çekim Bengü-Türk tarafından yayınlandı. Antrenör Güvenç Kurtar tarafından 1 saat Karaman anlatıldı. (Mehmet Ali Demir, Yaşar Çalışkan, Mustafa Sarı)

2-) a-Kadın Meclisi tarafından 2020 Şubat ayında Adana kültür gezisi yapıldı.

b- 8 Mart 2021 Dünya Kadınlar gününde Türk Dünyası parkına fidan dikimi yapıldı. Şehitlikler ziyaret edildi. Açık cezaevinde bayan hükümlülere kitap verildi. (İclal Doğruöz)

3-)Sosyal Yardım Meclisi 2019 yılında 25 üniversite öğrencisine 100’ertl. 2020 yılında 18 üniversite öğrencisine 150tl. burs verildi. 2021 yılında 20 öğrenciye 200 tl. burs verilmesi düşünülmektir.

Yardım amacıyla sabah kahvaltıları ve arabaşı günleri gibi faaliyetlerde bulunulmuştur. (Huriye Tekinbay)

4-) Kent Konseyimizde miniklere, güzel sanatlar liselerine hazırlananlara ve hobi amaçlı olarak Resim Kursu Verilmiştir. Talep olması halinde kurslara devam edilecektir.

5-) Kent Konseyimizde evlenecek çiftlere ve eğitim amaçlı Folklor Kursları verilmiştir.

6-) Ales sınavı için Matematik kursu verilmiştir.

7-)Yunus Emre’yi Anlamak ve Yaşatmak, Türk Dil Bayramı Etkinlikleri, ve Türk Dünyası Etkinlikleri Komisyonları kurulmuş, bu komisyonlar kendi alanlarıyla ilgili projeler hazırlamış, bu projeler bir komisyon tarafından Karaman Belediye Başkanına sunulmuş ve bu projeler belediye başkanımız tarafından kabul edilmiş ancak pandeminin araya girmesiyle Meclise gönderilememiştir.

8-)Bu yıl Karaman Kent Konseyi, Türkiye Konseyler Birliğine Üye Olmuştur.

Bu yıl Balıkesir kent konseyinde düzenlenecektir. 18 – 21 Kasım tarihlerinde 3. Kentv Konseyleri Sempozyumu düzenlenecektir. Konseyler birliği kent konseylerine 10 konu başlığı göndermiştir. Bu konuda akademik makale yapabileceklerini bildirmiştir, bizde kent konseyi olarak 2 konu üzerinden sunumlu sözlü bildiri hazırladık.

1.Özet bildiri, Kentlilik bilinci ve trafik kültürünün oluşumunda kent konseylerinin rolü:Karaman Örneği. Bu çalışma K.M.Ü Doçdr. Sefa Usta ve Karaman kent konseyi başkanı Hüseyin Gerçek tarafından yazılmıştır.

2.Özet bildiri, Kent kimliği Kentsel Bellek ve Müze İlişkisi: Karaman Üzerine Bir İnceleme. Kent Konseyiidari işler koord. Ziya Musluoğlu ve Karaman Belediyesi başkan yardımcımız Eyüp Hüsamettin Aslan tarafından yazılmıştır.

Yazılar kabul edildiğinde 18-21 Kasım 2021 tarihinde kent konseyi olarak sunum yapılacak, bilimsel makaleler bilgi şöleni kitabında yayınlanacaktır.

8-)Kent konseyleri birliği 18- 21 Kasım tarihinde yayınlanmak üzere projesi olan kent konseylerinin projelerini resim ve yazı olarak bildirilmesini istemektedir. Konsey olarak önceden başlatılmış olan ihtiyaç sahiplerine gelinlik ve hasta yatağı sağlanması projesi ‘’ İHTİYACIN VARSA GÖTÜR İHTİYACIN BİTİNCE GETİR’’ adı altında gönderilecektir.

Karaman Kent Konseyi Meclisleri;

1- Kadın Meclisi (İclal Doğruöz)

2-Gençlik Meclisi (Çetin Özkan)

3-Engelli Meclisi (Ercan Çalışkan)

4-Spor Meclisi (Mehmet Ali Demir)

5-Çevre Meclisi (Gökçe Sarı)

6-Trafik ve Ulaşım Meclisi (Nail Gülhan)

7-Kültür ve Turizm Meclisi (Özlem Koçak)

8-Eğitim ve Sosyal İşler Meclisi (Yaşar Çalışkan)

9-Basın Yayın ve Haberleşme Meclisi (Fatih Özgür)

10-Sosyal Yardımlaşma Meclisi (Huriye Tekinbay)

11-Kent Vizyonu ve Hemşehrilik Meclisi (Hasan Özünal)

12-Sağlıklı Yaşam Meclisi (Murat Ekiz)

13-Erozyonla Mücadele ve Doğayı Koruma Meclisi (Alptekin Yıldırım)

14-Kent Hayatı ve Gönüllüleri Meclisi (Mustafa Sarı)

15-Süt ve Hayvancılık Meclisi (Süleyman Akkuş)

16-Bağımlılıkla Mücadele Meclisi (Tanser Türkmen)

17-Tarım ve Kırsal Kalkınma Meclisi (Ahmet Yıldız)

18-Etik ve Değerler Meclisi (Ziya Hotamışlı)

19-Yunus Emre veHoşgörü Meclisi (Kemal Kabasakal)

Karaman Kent Konseyi Yürütme Kurulu;

1-) Eyüp.H. Aslan

2-)Osman Ülkümen

3-)Bayram Uysal

4-)K.Gökhan Şancı

5-)İclal Doğruöz

6-)Çetin Özkan

7-)Öznur Çimen

8-)Kamil Akbaş

9-)Mahmut Büyükyağcı

10-)Ali Öngay

11-)Ömer Çetin

12-)Kamil Çalıkuşu

13-)Adnan Dönmez

14-)Celal Aslan

15-)Fatih Evcen

Yedek:

1-)Ziya Musluoğlu

2-)Ercan Uzel

3-)Sami Karagöz