27 Kasım 2021 Cumartesi günü saat 11’de Atatürk Parkında yapılan basın açıklamasında konuşan Deva Partisi Karaman İl Başkanı Mustafa Burak Demirer bugünkü iktidarın özellikle şu son günlere bakıldığında tam bir akıl tutulması yaşadığını ve ülkemizi hızla içe kapalı, baskıcı, otoriter rejimlere benzetmeye başladıklarını söyledi.

“Bu yapılanları aklımız almıyor, mantığımız kavramıyor” diyen Başkan Demirer açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Kimsenin önünü göremediği, güvenin kaybolduğu, ağır bir ekonomik kriz ile milletimizi karşı karşıya bıraktılar. Belki önümüzdeki yılları bu hasarı tamir etmek ve kaybolan güveni geri tesis etmek için, ülkemizi hak etmediği bu durumdan kurtarmak için uzunca bir dönem çalışarak geçirmemiz gerekiyor. Maalesef paramız pul olmuş vaziyette. Orta direk diye bir şey maalesef kalmadı. Ülkedeki gelir adaletsizliği hızla artıyor. Şu an geliri en iyi olan kesim ile en yoksul kesim arasında tam 28 kat fark oluşmuş durumda. Anlaşılan iktidar, ülkeyi “mutlak yoksullar” ve “kendi etraflarındaki zenginler” olarak iki gruba ayırmaya kararlı. Esnaf çoğu zaman sattığını, tekrar aynı fiyattan geri yerine dahi koyamıyor. Göz açıp kapayana dek elindeki parası değer kaybediyor. Zarar eden çiftçiler ürününü ekmekten vazgeçiyor. Asgari maliyetlerini bile karşılayamayacak hale geldiler. Girilen bu yolun, ülke yararına olacağını iddia eden Ak Parti Genel Başkanı, verdiği söz ve vaatlerin aksine ülkemize tarihi bir zarar veriyor”

“Kendisine Bağlı Medyasıyla Sayın Erdoğan “Ekonomik Kurtuluş Savaşı” Diye Bir Şey Uydurdu”

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi ve hükümet yetkilileri maalesef yaptığı hatanın ne olduğunu, bu zararın ne kadar büyük olduğunu göremeyecek durumda” diyen Başkan Demirer “Sözüm ona, halkımıza vatan diyerek, ülke diyerek, toprak diyerek; yoksulluğa, açlığa göz yumun demek istiyor. Pardon ama Sayın Erdoğan, hangi kurtuluş savaşı? Olan biten sadece, hükümetin ekonomideki, dış politikadaki, hukuk ve adalet sistemindeki yanlışlarının bedelini bu millete ödettirmekten ibaret. Başka bir şey değildir! Mızrak çuvala sığmaz oldu. Yanlışı hükümet yapıyor ama faturası millete kesiliyor. Artık kimseyi kandıramazlar. Neredeyse 3 yıl oldu, 130 milyar dolarlık döviz rezervini nereye, ne zaman, nasıl sattıklarını hala açıklamadılar. Hükümet şeffaf değil. Niye açıklamıyorsunuz? Niye korkuyorsunuz? 130 milyar dolar rezervini siz ne yaptınız? Bunu da söyleyin. 2021’in martında cumhurbaşkanı “pandemi için gerekiyordu kullandık” demişti. Hemen arkasından birkaç hafta sonra “yerinde duruyor” dedi. Sonra da “deprem oldu acil ihtiyaçlarımız için kullandık” dedi. Sayın Cumhurbaşkanı’na soruyoruz, Bu milletin hakkına girdiniz, Niye gizli gizli yaptınız bunu? Bunu öğrenmek bizim vatandaş olarak hakkımız. Çünkü o rezervler bu ülkenin ekonomisinin ve finansal sisteminin en önemli koruma kalkanıydı. En önemli koruma aracıydı. Bu milletin alnının teriyle, helal kazancıyla kuruş kuruş biriktirdiği her şeyi maalesef birlikte hiç ettiler. Çocuklarımızın, evlatlarımızın hakkını hiç ettiler. Devletin kasasını yakıp bıraktılar. Şimdi Sayın Erdoğan’a ve Hazine Bakanı Elvan’a sesleniyorum. Madem faize karşısınız, madem faiz kötü, o zaman sıfırlayın faizi. Niye öyle bir iki puanla uğraşıyorsunuz ki. Kötü kötüdür. Kötünün azı çoğu olmaz. Tezinizin doğru olduğuna bu kadar eminseniz hemen, derhal sıfırlayın. Ama maksatları, sık sık yaptıkları gibi, dinimizin kutsallarını günlük siyasete alet etmek. Bunu artık herkes anladı, ben ve arkadaşlarım sahada da görüyoruz, milletimiz anlıyor. Artık gerçekten aziz milletimizi yordunuz. İlk durakta ineceksiniz! Bu iş bilmezlik, bu kötü yönetim, doğmamış çocuklarımızın yarınlarından çalıyor. Bu ülkenin gençleri geleceğini göremez oldu, öfkesini kontrol edemez oldu”

“SGK 10 Milyondan Fazla Vatandaşa Sürpriz Borçlar Çıkarıyor”

Son günlerde Sosyal Güvenlik Kurumunun 10 milyondan fazla vatandaşa, sürpriz tebligatlar yaptığını söyleyen Başkan Demirer kurumun geçmişe dönük GSS borçlarını alelacele toplama telaşına girdiğini belirtti. Başkan Demirer “Her ilde, hatta her ilçede ekonomik krizle yorulmuş halkımız Gelir testi yaptırmak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na gitmek ve yoksulluğunu ispat etmek zorunda bırakılıyor. Ekonomik kriz bir yana, milletimizin belini birde nereden geldiğini tam da anlayamadığı bu borçlarla büküyorlar. Kaç yıl öncenin borcunu, şu tarihe kadar ödenmezse yeni borcunuz şu olacak, sağlıktan da faydalanamayacaksınız demek, hele ki böyle bir krizin içinde demek. ‘Sorunlar var ancak sorunlara muhatap bulamıyoruz, derdimizle dertlenen yok’ diyenlerin sayısı her geçen gün daha da artıyor. Dünya yepyeni gelişmelere, dijital dünyanın dönüşümüne, Metaverse’e, BlockChain’e ve daha da fazla demokrasiye doğru koşarken, güzel ülkemizin gündelik siyasi tartışmalarla bu kadar vakit kaybediyor olması hepimizi derinden üzüyor. DEVA Partisi olarak, ekonomide yaşanan sorunların kalıcı bir biçimde çözülebilmesinin, ancak topyekûn bir değişim ile mümkün olabileceğine inanıyoruz” Haber: Mustafa ÖZÜNAL