Demokrasi ve Özgürlük Adasında gerçekleştirilen toplantı da sektörler ve İllerde yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri istişare edildi.

Gerçekleştirilen toplantı ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Çavaş, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ve himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TOBB, GTİ işbirliğiyle yap-işlet-devret modeliyle,27 Mayıs 1960 askeri darbesinin ardından idam edilen Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ın yargılamasının yapıldığı Yassı Ada,3 demokrasi şehidinin hatırasının gelecek nesillere aktarımında önemli rol oynamıştır.

TOBB ve Karaman Ticaret Borsamızın da yer aldığı 137 Oda-Borsa ortaklığıyla kurulan Gümrük Turizm İşletmeleri A.Ş vasıtasıyla bu ada, yerli ve yabancı misafirlerin ağırlanacağı, Millî iradenin ve demokrasinin simgesi haline gelecek dev bir esere dönüştürülmüştür. Yassı Ada artık demokrasi ve özgürlüklerle anılacak.

Başkan Çavaş,’’Bu anlamlı ve güzel organizasyon için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım. ’dedi.