Kuraklık ve su kayıplarına dikkat çeken Başkan Bayram, “Son 25 yılın en çok su seviyesine ulaşılan Gödet Barajının suyu havaya değil toprağa gitsin.

Değerli üreticilerimiz, Ziraat Odası olarak her ortamda tarımsal sulama sorunlarımızı çözmek yetkililere iletmek için var gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Karaman nüfusunun %80’i tarım ve tarıma dayalı sektörden evine ekmek götürüyor, tarımdan geçiniyor. Bu açıdan bakıldığında Karaman için tarım hayati önem arzeden bir sektördür. Keza tarım sektörü için de vazgeçilmez yegâne varlık sebebi sudur. Karaman’ımız az yağış alan bir bölgedir, su da dünyanın en kıymetli varlığıdır. Bu durumda suyumuzun buharlaşarak yada kayıp kaçaklarla havaya karışması yerine toprakla buluşmasını bekliyoruz. Bu, ürün deseninin gelişmesine ve çeşitliliğin artmasına yol açarak Karaman’ın farklı ürünlerde de pazar sahibi olmasını sağlayacaktır. Dolayısı ile ilimizin ekonomisine ciddi katkıları olacak ve verimsiz arazilerin değerlenmesine, sulama potansiyeli bulunan kuru tarım arazilerinin su ile buluşmasına olanak sağlayacaktır.

Gödet Barajının en kısa zamanda tamamlanması, dış havzalardan bölgemize gelecek sulama projelerin hızlandırılması için çalışmalar yapmaya, siyasilerimizle görüşmelere devam edeceğiz.

Çiftçimizin üretim için suya ihtiyacı var. Suyun olduğu yerde bolluk, bereket, refah artar.” ifadelerini kullandı.