Başkan Mehmet Bayram, “Hububat hasat sezonunun gelmesiyle biçerdöver biçim fiyatlarını belirlemek için Ziraat Odası olarak çalışmalar yapıyoruz.

Ülkemizdeki günün ekonomik şartları ve akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanmalar çevre il ve ilçelerde belirlenen hasat ücretleri, hasat yapılacak arazinin yapısı ve mesafesi ekili ürünün verimlilik ve sap yapısı da dikkate alınarak, öncelikle biçerdöver işletmecisi ile üreticinin pazarlık ile belirleyeceği hasat fiyatı esas olmak üzere fiyat farklılıklarından dolayı biçerdöver işletmecisi ile üretici arasındaki olabilecek anlaşmazlıkların giderilmesi için her zaman olduğu gibi Ziraat Odası olarak çiftçilerimizin yanındayız.

Sonuç olarak ülke geneli ve çevre illerde yaptığımız araştırılmalar sonucunda tavsiye niteliğinde aşağıda belirtilen fiyat değer aralığında hububat hasadının yapılması uygun görülmektedir.

2022 Yılı Hububat Hasat Ücretleri

1 Dekar Kuru Hububat Hasadı: 75.00TL ile 95.00TL Arası

1 Dekar Sulu Hububat Hasadı: 125.00TL İLE 150.00TL Arası

Bu vesile ile 2022 yılı hasat mevsiminin hayırlı, bereketli olmasını temenni eder, üreticilerimize ve biçerdöver işletmecilerimize kazasız, bereketli yıllar dileriz.” İfadelerini kullandı.