BASK Karaman İl Başkanı ve Birlik Sağlık Sen Karaman İl Başkanı Durmuş Ali Toptaş yaptığı basın açıklamasında;

BASK (Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu) olarak her geçen gün hızla büyüdüklerini, hiçbir siyasi partinin kontrolünde olmadan, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Bağımsızlık benim karakterimdir” sözünü ilke edindiklerini, her zaman hakkın, hukukun, adaletin ve liyakatin üstünlüğü için çabalayacaklarını ifade etti.

Son zamanlarda BASK konfederasyonumuza katılımlar hızla artmaktadır diyen Toptaş, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birlik ve bütünlüğü içerisinde olan, Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Müslüman, Hristiyan, Yahudi, A partili, B partili, C partili hiçbir vatandaşımızın, dili, dini, ırkı, mezhebi, meşrebi bizim ilgi alanımız içerisinde değildir dedi.

BASK’ın Siyasi parti kontrolünde olmayan, tüm memurlarımız için alternatif sendika ve konfederasyon olduğunu ifade eden Toptaş, kısa sürede yetkili olacaklarını da ifade etti.

Soyut olan devletin, somut temsilcileri olan Devlet memurlarının Gerek ekonomik, gerek devlet memurlarının itibarı açısından Cumhuriyet Tarihimizdeki en zor dönemlerin birinden geçtiğini ifade eden Toptaş, ekonomik olarak memurun alım gücünün çok zora girdiği, yapılan uygulamalar ve alınmayan tedbirlerden dolayı memurun milletin gözünde her geçen gün itibar kaybettiğini, Devleti temsil eden memurların, kimseye ihtiyaç duymadan geçimini sağlayabilmelerinin vazgeçilmez bir kriter olmasının gerekli olduğunun altını çizen Toptaş, genel itibarıyla memurlarımızın geçim zorluğu çektiğini ifade etti.

Özellikle son yıllarda her geçen gün alım gücü düşen memurlarımıza değil 3600, 5600 ek gösterge de verseniz bu günün şartlarında ekonomik kayıplarını karşılamanız mümkün değil dedi.

Sözde Yetkili olup, etkisiz olan siyasetin kontrolündeki sendikaların mevcut hükümetle iş birliği ve oynanan tiyatro sonucunda, %3’lük, %5’lik verilen zamların TÜİK’in açıkladığı sözde enflasyon oranlarıyla düzlenmesi sonucunda bu günlere gelindiğini ifade eden Toptaş, önümüzdeki 15 Temmuz itibarıyla yapılacak olan maaş zammın da hiç bir manasının olmadığını ifade etti. TÜİK’e göre bile, yılbaşından bu yana enflasyonun %35,62 olduğunu ifade eden Toptaş, 4 Temmuzda açıklanacak olan Haziran ayı enflasyonuyla memurlara Temmuz ayında verilecek olan enflasyon farkının belirleneceğini, tüm memurların yıl başından bu yana en az birer maaş kayıplarının olduğunu da ifade etti.

Sözde enflasyon oranında verilen zammın zam olmadığının da altını çizen Toptaş, memur, emekli, asgari ücretlilerin kısaca sabit ücretlilere enflasyon oranında verilen zam SIFIR ZAM demektir ki, birde TÜİK’in enflasyon oranı açıklamaları güvenilirliğini yitirmişse vay halimize dedi.

Memur maaşlarının her ay reel enflasyon üzerinden hesaplanarak ödenmesi gerektiğinin altını çizen Toptaş, önceki yıllarda üç beş kuruş birikimiyle oturacağı bir ev yada bir araba alabilen memur için bu gün bunları alabilmesinin mümkün olmadığını, memurun böyle bir isteğinin hayalden öteye geçemeyeceğini ifade etti.