10 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda Vali Akkoyun’a İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çetinkaya eşlik ederken Vali Akkoyun doğru, dürüst ve hakkaniyetle yürütülen habercilik ve gazeteciliğin demokrasinin ve fikir özgürlüğünün kuvvetli bir tezâhürü olduğunu söyledi.

Yemek sonrası salonda bulunan basın mensuplarına yönelik bir konuşma yapan Vali Akkoyun konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Gazetecilik, vatandaşlarımızın haber alma ve doğru bilgilendirilmesi hususunda demokrasimizin gereği olarak büyük önem taşımaktadır. Doğru, dürüst ve hakkaniyetle yürütülen habercilik ve gazetecilik, demokrasinin ve fikir özgürlüğünün kuvvetli bir tezâhürüdür. Sizler Sebilurreşâd ve Sırat-ı Müstakim gibi dergiler neşreden Mehmet Akif Ersoy’un varislerisiniz. Nasıl ki Millî mücadele yıllarımızda çıkarılan bu dergiler, İstiklâl Şairimiz Merhum Mehmet Akif Ersoy gibi dönemin münevverlerine ses, milletimize nefes olmuşsa, sizler de bugün yerelde ve ulusalda necip milletimizin hakikat mücadelesine ses ve nefes olacaksınız. Buna yürekten inanıyoruz. Asırlık vizyonumuz Türkiye Yüzyılı, teknoloji, kültür, sanat ve daha birçok alanda olduğu gibi gazetecilik ve iletişimin de yüzyılı olacak, inşallah ülkemiz medyası daha da güçlenecek hakikatin ve doğrunun sesi olmaya kararlılıkla ve gururla devam edecektir.”

Vali Akkoyun, bilginin yayılma hızının arttığı günümüzde, dürüst ve hakkaniyetli gazetecilik anlayışına, tüm zamanlardan daha da çok ihtiyaç duyduğumuzu belirterek, “İlerleyen teknoloji ile birlikte geleneksel haberciliğin yanı sıra internet haberciliği ve sosyal medya gibi yeni mecralarda da bu ilkeli duruşun muhafaza edilmesi çok önemlidir. Yalan ve dezenformasyonun artış gösterdiği günümüzde, vazifelerini gayret ve özveri ile yürüten her bir gazetecimiz, yalan haber ve bilgi kirliğinin önlenmesinde kritik bir rol üstlenmektedir. Asırlık vizyonumuz Türkiye Yüzyılı, teknoloji, kültür, sanat ve daha birçok alanda olduğu gibi gazetecilik ve iletişimin de yüzyılı olacak, inşallah ülkemiz medyası daha da güçlenecek hakikatin ve doğrunun sesi olmaya kararlılıkla ve gururla devam edecektir. Buna yürekten inanıyoruz.” diye konuştu.

Konuşmasının son kısmında Vali Akkoyun şunları kaydetti: “Kamu kurum ve kuruluşlarımız, vatandaşlarımızın haber alma hakkının gerekliliğine mutabık olarak şeffaf, açık ve erişilebilir bir şekilde faaliyet göstermektedir. Sizlerin fikirleri, önerileri ve eleştirileri bizler için çok kıymetlidir. Kadim şehrimiz Karaman’ın kültürel, tarihi ve doğal zenginlikleri, sizlerin gayretleri ve özverili çalışmaları ile daha geniş kitlelerce tanınmaktadır ve tanınacaktır. İlimizde tarım, sanayi ve teknoloji alanlarındaki ilerlemeler ve istihdam artışı kadar mühim olan bir diğer husus: tarihî ve kültürel varlıklarımız ile doğal güzelliklerimiz gibi tüm değerlerimizin tanıtımı ve turizme kazandırılmasıdır. Bütün bunların bir bütün olarak ele alınması ve kamu, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızın birlikteliği ile Karaman’ın tanıtımı çok büyük önem arz etmektedir. Bu itibarla ilimizin olumlu tanıtımına zarar verecek her türlü tutum ve davranıştan uzak durmak ve sorumluluk bilinciyle hareket etmek, her birimizin aslî görevlerindendir. Gelecek nesillere kalkınmış, gelişmiş ve aynı zamanda yurt içinde ve yurt dışında olumlu bir imaja sahip “Şehir ideali” hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu konularda siz kıymetli basın mensuplarımız, gerekli hassasiyeti göstermektesiniz bundan sonra da göstereceğinize yürekten inanıyorum. Bu duygularla Karaman’da ve ülkemizin dört bir yanında özveri ve fedarkârlık timsâli, dürüst ve hakkaniyetli gazetecilik anlayışı ile çalışan bütün gazetecilerimize en derin şükranlarımı iletiyorum. Siz kıymetli basın mensuplarımıza meslek hayatlarınızda ve çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar diliyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler temennî ediyorum. Görevleri başında vefat eden tüm gazetecilerimizi ve basın mensuplarımızı bu vesileyle rahmetle yâd ediyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Önder Demirkollu günün anısına Vali Akkoyun’a 10 Ocak’ın ayrıca 10 Ocak İdareciler Günü olması sebebiyle cemiyet üyeleri adına makamda kullanılmak üzere Türk Bayrağı hediye ederken program hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.