İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hastane öncesi acil sağlık hizmetlerine olan talebi karşılamak ve daha etkili müdahalede bulunmak adına eğitimlere ağırlık veriliyor. Bu amaçla, sahada görevli ATT ve Paramediklere yönelik verilen eğitimlerde kullanılmak üzere son teknoloji ile donatılmış insandan farkı olmayan simülatör maketlerin alımı gerçekleştirildi.

İnceleme sırasında maketler hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun; ‘’ Alımını gerçekleştirdiğimiz maketlerimiz son teknoloji ile üretilmiş olup eğitimi veren personelin takip edeceği simülasyon programı ile entegreli çalışmaktadır. Eğitim alacak sağlık personeli gerçek vaka ile birebir aynı semptomları gösteren makete müdahalede bulunduğu sırada bu simülasyon programı ile izlenebilmektedir. Sahada karşılaşılan kalp krizi, trafik kazası, boğulma gibi acil hastalara müdahale eden ekiplerimiz bu cihazlarla mesleki gelişim eğitimlerini sürdüreceklerdir’’ dedi.

İlerleyen süreçte kurmayı planladıkları daha kapsamlı eğitim birimi olduğunu dile getiren İl Sağlık Müdürü Adnan Kurşun; Planladıkları eğitim biriminde, Temel Modül Eğitimi, Erişkinlerde İleri Yaşam Eğitimi, Travma İleri Yaşam Eğitimi, Çocuklar İçin İleri Yaşam Eğitimi ve İlk Yardım Eğitimleri verileceğini bu maketlerin aynı zamanda orada da kullanılacağını belirtti.

İncelemede İl Müdürü Kurşun’a Kamu Hastane Hizmetleri Başkanı Dr. Celalettin Büyükboyacı, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mehmet Serkan Yurdakul, Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Özçelik ve İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Fatih Rüştü Delen eşlik etti.