İlimizde bulunan sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Mescid-i Aksa'da ki sivillere yönelik saldırılarını protesto için Aktekke Kent Meydanında Filistin ve Türk bayraklarıyla bir araya geldi.

Sivil Toplum Kuruluşları adına Yunus Özdemir tarafından yapılan açıklamada, “İsrail, Filistin'e yerleşti(rildi)ği tarihten bugüne kadar ortaya koyduğu uygulamalar ve işlemeye devam ettiği cinayetlerle, insanlığın tarih boyunca şahit olduğu en büyük felaket tanımını fazlasıyla hak eden, vahşetin, zulmün ve terörün devlete dönüşmüş halidir.

İsrail'in hem Filistinlilere hem de bütün Müslümanların Harem-i Şerif'i olan Mescid-i Aksa'ya karşı yıllardır uyguladığı bu devlet terörü, idrak etmekte olduğumuz Ramazan ayı içerinde iyice şiddetlenmiş ve dün gece yaşananlarla doruk noktasına ulaşmıştır.

Mescid-i Aksa'da ibadet eden kardeşlerimize karşı işgalci İsrail'in uyguladığı bu devlet terörünü şiddetle, nefretle kınıyor ve lânetliyoruz.

Filistinli kardeşlerimize ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ortaya koyduğu devlet terörü ile insani, vicdanı ve ahlaki hiçbir değeri ve kutsal' olmadığını tüm dünyaya gösteren İsrail'e karşı, insanlığı harekete geçmeye davet ediyoruz.” İfadelerine yer verildi.

Proğram, Kur'an-ı Kerim ve dua ile son buldu.