Karaman esnaf ziyaretlerinin 90’ını bitirdiklerini belirten Başkan Av. Çağlayan "Siyasi partilerin Karaman il başkanlarının milletvekilliği adaylığı için başkanlıktan istifa ettiği bir süreçteyiz. Sizden de adaylık için bir istifa haberi gelir mi?" sorusuna istinaden verdiği cevapta şu ifadelere yer verdi: “90 bin seçmeni evinde ziyaret ettik. Talepleri ve sıkıntıları dinledik. Biz bu çalışmayı muhalefetin değil de faturaların muhalefet yaptığı bir dönemde gerçekleştirdik. Biz bu topu en sert geldiği yerde yumuşattık. Şimdi seçim zamanı geldi. Bütün partiler sahada olacak. Ama biz 2019 yılı yerel seçimlerinden beri bu saha çalışmasına hız kesmeden devam ettiğimiz için seçimden galip çıkacağımıza inanıyorum. Başvurular alınacak. Şu anda genel merkezimiz adayların belirlenmesi anlamında mutfak çalışması yapıyor. Geçen hafta Cumhurbaşkanımız ve teşkilatlarımız toplantılar yaptı. Adaylık süreciyle ilgili değerlendirmelerin yapıldığı toplantılar hız kesmeden devam edecek. Halkta oy karşılığı en iyi olan, halkın sevdiği kişiler üzerinden isimler belirlenecek. 2023 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde göreceksiniz ki AK Parti aldığı oyların daha da fazlasını alarak 100 yıla ismini yazdıracak. Biz bu enerjiyi sahada gördük.”

AK Parti İl Başkanı Av. Abidin Çağlayan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Bayır ve Kadın Kolları Başkanı Fatma Coştu “Her partinin izlediği süreç farklı. Takvim açıklandığı zaman kamu hizmetinde çalışanlar, odalar, sivil toplum kuruluş başkanlarının ve siyasi parti il başkanlarının istifa süreci başlayacaktır. İli için kimler daha çok fayda sağlayacaksa genel merkezimiz o adayı çağıracak ve istifanı ver, adayımız sensin diyecektir. Ocak ayı sonuna kadar sürecin belli olacağını düşünüyorum. Genel merkezden görev verilir. Sonra kabul edersin etmezsin sana kalmış. Genel merkezimiz süreci başlatmadan adayız ya da aday değiliz dememiz mümkün değil. Şu an için bir beklentiniz var mı diye sorarsanız da girişim ya da bir beklentimiz söz konusu değildir. Süreç başladığında süreç bizi nereye yönlendirir göreceğiz. Kesin cümleler kurmak doğru olmaz. Dün çalıştık, bugün çalışıyoruz yarın da çalışmaya devam edeceğiz.”

“AK Parti Karaman milletvekili Dr. Recep Şeker’in üçüncü döneminin sona ermesi nedeniyle yeniden aday olup olamayacağı” sorusuna istinaden açıklama yapan Başkan Av. Çağlayan “2015 Haziran – 2015 Kasım arasında iki kez yapılan seçimlerden 2015 Haziran ayı bu üç döneme dahil edilecek edilmeyecek net bir şey söyleyemem. Üç dönem kuralı ile ilgili genel merkezimizin kararı ne olacak göreceğiz. Bu partimiz içi bir kural. Genel başkanımızın alacak olduğu karar belirleyici olacak.” dedi.

"AK Parti milletvekillerinin performanslarına 10 üzerinden bir puan verseniz kaç olurdu?" sorusunu yanıtlayan Başkan Av. Çağlayan açıklamasında; “Biz not verme makamında değiliz. Bütün milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız hep sahada idi. Milletvekillerimiz bu dönemde mecliste devrim niteliğinde çok önemli kararlara imza attılar. Milletvekillerimiz meclisteki görevlerinin dışında seçim bölgelerinde, Türkiye’nin her yerinde teşkilatça verilen görevleri de başarıyla yerine getirdiler. Meclisin tatil olduğu ya da çalışma olmadığı dönemlerde de vekillerimiz hep seçmelerin yanında sahada olmuşlardır. Dolayısıyla şu şu kadar oldu, bu bu kadar oldu gibi değerlendirme yapmamız doğru olmaz. Bunun değerlendirmesini genel merkezimiz yapacaktır.” dedi. Haber: Senem Yavuzaslan