1960’lı yılların ortasında Taşkale’de meydana gelen doğal afet sonrası Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından Karaman merkezde Zembilli Ali Efendi Mahallesi’nde yapılan ve 1970’li yıllardan beri bu bölgede ikamet eden 5394 numaralı ada sakinleri yaşadıkları mağduriyetin giderilmemesi neticesinde haklarını yargıda arayacaklarını söyledi.

KGRT KARAMAN ve KARAMAN’IN SESİ Gazetelerini ziyaret eden 5394 numaralı ada sakinleri Süleyman Koraş, Duran Kantar ve Süleyman Uzun alınan karardan dönülmediği takdirde evlerinin yarısının gideceklerini söylüyorlar. Süreç hakkında açıklama yapan mahalle sakinleri sessiz çığlıklarını duyuruncaya kadar haklı mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini söylüyorlar.

90’lı yıllarda ilk olarak yol kaydırması ile başlayan mağduriyetlerinin yolun kaymasına bağlı olarak evler ve arsalarında kaydırılması ile sonuçlandığını söyleyen mahalle sakinleri kurumlarımıza yaptıkları açıklamada “5349 numaralı adada bir kişinin isteğine bağlı olarak 18. madde uygulaması yapılıyor. Karaman Belediyesi İmar Müdürlüğüne defalarca gittik. Yaşadığımız hak mağduriyetini anlatmamıza rağmen ‘Yapacağımız bir şey yok’ cevabıyla kapıdan çevrildik. Yetkililer bizi muhatap alıncaya kadar haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Yol kaydırmasıyla evlerimizin balkonları, odaları başka evlerin tapusuna kaydı. Kim ister alınacak kararla evinin balkonunun ya da odalarının yıkılmasını. 21 mahalle sakininden 18’i Belediyeye dilekçelerini verdi. Karaman Belediye Başkanı Sayın Savaş Kalaycı’ya sözümüz yok. Sağ olsun sorunun çözümü için gerekli talimatları verdi. Ancak çevresindekiler ona olayı farklı aksettiriyorlar. Başkanın hem bizi hem de ilgili müdürlerini bir araya getirip aynı anda dinlemesini istiyoruz. Sorunun çözülmemesi halinde yasal haklarımızı kullanacağız” dediler. Haber: Senem YAVUZASLAN