Türkiye’nin ilk ve tek solo tırmanış alpinisti Erdek Cennet, ülkenin birçok noktasında yüksek irtifa tırmanışları gerçekleştirmeyi sürdürüyor. Cennet, kendisinin geliştirdiği ’81 İl 81 Zirve Solo Tırmanış Anadolu Parsı Unvanı Projesi’ kapsamında tırmanışlarına hız kesmeden devam ediyor. Erdek Cennet, 33 zirve tırmanış gerçekleştirdikten sonra 34’ncü durağı olan Karaman’a geldi. Burada 2 bin 486 metre yüksekliğe sahip Hacıbaba Dağına tırmanış gerçekleştirdi. Cennet, Hacıbaba dağına tırmanışını 3 saatte tamamladı. Cennet, bu yıl sonuna kadar 81 ilde 81 dağa tırmanma projesini gerçekleştirmeyi hedefliyor.

“Ülkemiz dağcılık alanında müthiş bir zenginliğe sahip”

Dağcı Erdek Cennet, tırmanışın ardından yaptığı açıklamada, “Projem ’81 İl 81 Zirve Solo Tırmanış Anadolu Parsı Unvanı Projesi’ illerimizdeki en yüksek dağların zirvelerine solo tırmanış yapılıp ülkemizde olmayan Anadolu Parsı unvanının verilmesi yönünde bir projedir. Bugün Karaman’daki 2 bin 486 metre irtifadaki Hacıbaba dağına tırmanışımı başarıyla gerçekleştirdim. 34’ncü ildeyim. Ülkemiz dağcılık alanında müthiş bir zenginliğe sahip. Ülkemizde toplamda 2 bin 343 tane bilinen dağ ve yükselti bulunuyor. Bir o kadarda keşfedilmemiş veya ismi olmayan dağlarımız var. “dedi.

Projenin turizm çeşitlerinin yaygınlaşmasını ve gelişimine katkı sağlamak olduğunu belirten Cennet, “Rota başlangıcına Karaman’ın Kızılyaka köyünden sarı alan yaylasında bulunan bin 620 rakımdaki dağ evinden başladım. Hacıbaba dağı zirve tırmanışımı güney bölümünden kaya tırmanışları yaparak 2 bin 486 rakım dahi zirveye ulaştım. Toplamda 866 metre irtifa alarak 6.5 kilometre mesafeyi tırmanarak başarıyla gerçekleştirdim. Rota başlangıç alanına kadar Türkiye Dağcılık Karaman İl Temsilcisi ve Dağcılık Antrenörü Fedai Kocaoğlu ve Alpinist Yaşar İncedal da eşlik etti. “diye konuştu.