Demokrasi tarihimize kara birl leke olarak geçen ve Milli iradenin yok sayılarak ülke yönetimine silahların gölgesinde el konulduğu 27 Mayıs 1960 Darbesinin yıldönümünde AK PARTİ Karaman İl Başkanlığı olarak Düzenlenen 27 Mayıs Demokrasi Sergisinde Açılış konusmasında İl Başkanı Abidin Çağlayan ; 27 Mayıs 1960 tarihli askeri darbesi, Milli iradeye karşı yapılmış, Türk demokrasi tarihinde kara bir leke olarak hatırlanmaktadır. Darbenin 61. yılında, darbeciler tarafından idam edilen merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarını saygı ve rahmetle yad ediyorum.
Seçilmiş bir başbakan ve iki bakanı idama götüren 27 Mayıs Darbesi'nin üzerinden 61 yıl geçti. Türkiye tarihine utanç vesikası olarak geçen ihtilal sonrası, Anayasa ve TBMM feshedildi, siyasi faaliyetler askıya alındı. Darbecilerin sözde yargılaması sonucunda, Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idamına karar verildi. Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu 16 Eylül 1961’de, Başbakan Adnan Menderes ise 17 Eylül 1961 de idam edildi.
Bugün halen bu darbeci zihniyet, milletin bizatihi kendisini aşağılayan; demokrasimizi ve bağımsızlığımızı darbeyle tehdit eden, yalanlarla, iftiralarla bu ülkenin evlatlarını birbirine düşürmeyi amaçlayan bir yapıda, Türkiye'nin kutlu yürüyüşünü engellemeye çalışmaktadır. Medeniyetimizin son kalesini, mazlumların tek umudunu, evimizi, yurdumuzu, göz bebeğimizi, yani Türkiye Cumhuriyeti'ni ve demokrasimizi bu darbeci zihniyete karşı korumak ve hep bir adım ileriye taşımak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz.
Marmara'daki Yassıada, darbenin 60. yıl dönümünde Demokrasi ve Özgürlükler Adası adıyla açıldı. Bu yıl ise AK Parti Genel Merkez Mayıs Ayı İl Başkanları Toplantısı orada yapılacaktır.
Bizde AK Parti Karaman İl Teşkilatı olarak 27 Mayıs’ı yad etmek amacı ile bir resim sergisi açıyoruz. 25-27 Mayıs arasında açık olacak olan Sergimize tüm Karaman halkı davetlidir. İfadelerine yer verdi.